XBMC op een Playstation3

Ik kreeg de vraag door of het mogelijk is om XBMC op een Playstation 3 te installeren. Het antwoord is helaas; nee. Het is wel mogelijk de Playstation 3 te gebruiken voor het afspelen. De content de moet dan op de XBMC staan. Verder moet de XBMC machine over voldoende rekenkracht beschikken. Meer informatie over het delen van content is hier te vinden: http://www.xbmcfreak.nl/xbmc-als-dlna-client/

Verder een andere discussie; gebruikers onderzoeken wel de mogelijkheden van de PS3 voor het afspelen van content. Echt succesvol zijn ze echter nog niet. Meer informatie is hier te vinden: http://www.xbmc.org/forum/showthread.php?t=21849

large_ps3-slim-big-1

Comments

 1. Patrick van Logchem says:

  Er wordt inderdaad niet echt hard gewerkt aan een PS3 port van XBMC, nee (en het helpt ook niet echt dat Sony bij de nieuwere PS3′s geen ‘other OS’ optie meer toevoegd).

  Echter, zoals ook in de thread staat die je linkte, is Mesa3D – of eigenlijk Gallium3D – wel de meest haalbare route voor een eventuele port.
  Zoals bekend, is de GPU van de PS3 niet (zinvol) aan te spreken vanuit Linux. De Gallium3D architectuur omvat ook een Cell-driver, welke eenmaal gecombineerd met LLVM-gebaseerde code-generatie tot een redelijk efficiente paralelle (SPU-based) software-rendering kan leiden. We zijn er nog lang niet, maar haalbaar is het wel.

  Als je eraan mee zoudt willen werken, dan kun je twee dingen doen : Probeer de Cell-driver van Gallium3D verder uit te werken (met name dus de integratie met de LLVM-branch van Gallium3D kan veel leuks brengen). Of probeer XBMC alvast beter compileerbaar te krijgen voor PowerPC-processoren (als voorwerk op een PS3-port).

  Helaas ben ik zelf niet kundig genoeg (en zo zijn er velen), maar wie-weet of dit verhaal iemand ertoe brengt wat zinvols te doen met z’n vrije tijd ;-)

 2. Hoi Patrick,

  Volgens mij is PowerPC ondersteuning zo goed als af; http://www.xbmc.org/forum/showthread.php?t=34439

  Alleen werkt dit (nog) op bijvoorbeeld Apple G4 pc’s en nog niet op PS3′s. Maar goed. Ik zal me er wel eens in verdiepen.

Add Comment Register

Leave a Comment

*