XBMC on an iPad1 with tvout via hdmi

Hier is een interessante nieuwe feature die klaarstaat en kan worden toegevoegd op het moment dat XBMC Eden final is. Het gaat hier om de TV out functie van de iPad. De iPad is in dit voorbeeld verbonden via HDMI met een televisie. Op de iPad draait XBMC. Wat we zien is dat XBMC op de achtergrond blijft doordraaien maar het beeld alleen verzonden wordt naar de televisie. Via swipe beweging is het mogelijk XBMC op de televisie te bedienen. Hier een demonstratie:

Meer informatie en de code die dit mogelijk maakt is te vinden op:

https://github.com/xbmc/xbmc/pull/780

Comments

 1. Bigfoot87 says:

  Fantastisch! Stel je voor dat het mogelijk wordt om dit via Airplay Mirroring te doen…

 2. jochem says:

  Leuk, heb meteen een kabeltje aangeschaft. Mooi alternatief voor mijn slaapkamer. Heb geen zin om een nieuwe HTPC te kopen dus ga XBMC voor ios gebruiken.

 3. Benny says:

  Geestig, maar ik zou het veel leuker vinden mocht de iPad (of een Android tablet) gebruikt kunnen worden als controller voor XBMC:

  Ik bekijk een film (via mijn mediastreamer met XBMC) op tv en wil dan dat ik met de tablet de gewone zaken kan doen (stoppen, starten, doorspoelen, etc), maar ook dat ik terwijl de film speeld op de tabled de summary kan lezen etc en dat de tablet mooi de wall met films laat zien zodat ik op een eenvoudige mannier kan klikken op de film die ik wil bekijken e.a. geestige touch functies. Bestaat dit al?

Add Comment Register

Leave a Comment

*