Hoe bestanden te plaatsen op XBMC (live) media center

August 14, 2009 by at 15:16 9 Comments

Wat veel mensen niet weten is dat het ook mogelijk is om over ssh/sftp bestanden te kopieren. Het is dus niet nodig om extra ftp servers te installeren op XBMC Live. Een handige Windows tool hiervoor is: WinSCP

Na het installeren en starten verschijnt het onderstaande scherm. Laat het portnummer op 22 staan. Vul de hostname of het ipadres is van de XBMC machine. Als gebruikersnaam voer je xbmc in en het wachtwoord is wat is opgegeven tijdens de installatie van xbmc. Klik vervolgens op verbinden:

winscp-login

Het volgende scherm toont de home directory van de xbmc gebruiker. Met drag en drop is het mogelijk bestanden te kopieren naar de XBMC.

winscp-700

Comments

 1. tikkiew says:

  Voor diegene die de webrowser mozilla firfox gebruiken .Raad ik de add-on fireftp aan .Dat is ook eenvoudig om te gebruiken.

 2. tikkiew says:

  Voor diegene die de webrowser mozilla firefox gebruiken .Raad ik de add-on fireftp aan .Dat is ook eenvoudig om te gebruiken.

 3. Auke says:

  Speedcommander kan dit ook. handig programma, als vervanger van windows explorer
  http://www.speedproject.de/enu/

 4. darkmaffia says:

  maar dit is dan over het netwerk? niet echt handig voor grote bestanden?

 5. mikkie says:

  Is het niet veel handiger om met Samba te werken? Ik heb het vorige week op mijn xbmclive camalot systeem geinstalleerd, en nu kan ik zowel als in windows als op mijn mac gewoon de XBMC mappen benaderen alsof het een windows netwerk is. Ideaal!

  volgens mij is het nog sneller dan ssh ook (heb het niet getest). Maar het scheelt me in ieder geval weer een ssh programma opstarten als ik iets wil kopieren naar de Revo

 6. jeroen says:

  hello, ik heb een vraagje over bestanden kopieren van een ubuntu fileserver. ik kan deze wel benaderen en elke keer laten lezen. Nu zou ik deze bestanden graag willen kopieren op mijn xbmc live. heb ondertussen al elk tabblad doorzocht ik vind er nix over. ook op google vind ik het allemaal een beetje vaag :) ik heb een versie 10.1.

 7. Klojum says:

  darkmaffia :
  maar dit is dan over het netwerk? niet echt handig voor grote bestanden?

  Ik doe alles over het netwerk qua bestanden. Daar is een netwerk toch voor? Of ga jij voor elk wissewasje je harddisks ontkoppelen en via USB/eSATA/whatever aan je andere computer(s) koppelen? De FTP-overdracht op een gigabit-netwerk gaat bij mij tot zo’n 90-100MB/s. Daarmee zit zo’n beetje elke hardeschijf in de buurt van z’n maximale, mechanische snelheid. Dan ga ik echt niet met schijven door alle kamers in het huis heen en weer schuifelen.

  mikkie :
  Is het niet veel handiger om met Samba te werken?
  volgens mij is het nog sneller dan ssh ook (heb het niet getest)

  Het SMB-protocol is over het algemeen trager dan FTP en NFS.
  Bij SFTP & SSH komt er een secure-gedeelte bij dat de boel ook vertraagd.
  Mijn keuze qua snelheid valt op FTP.

 8. JetLag says:

  @mikkie
  Volgens mij is het ook niet zo handig om xbmc files te overschrijven op het moment dat xbmc draait.

 9. adgr says:

  JetLag :@mikkie Volgens mij is het ook niet zo handig om xbmc files te overschrijven op het moment dat xbmc draait.

  Dat hangt natuurlijk sterk af van welke files je overschrijft.
  Over de overdrachtsnelheden: die zijn sterk afhankelijk van het platform (zowel hardware als software als hoe optimaal het protocol is geimplementeerd).
  Op de meeste unix-achtige systemen is NFS het snelste gevolgd door FTP,SMB en SSH/SFTP. Op systemen met snelle, krachtige CPU’s kan SSH/SFTP sneller zijn dan SMB.

Add Comment Register

Leave a Comment

*