Vliegen met de fly mouse van minitoetsenborden.nl

January 27, 2012 by at 13:05 5 Comments

Van minitoetsenborden.nl kreeg ik eerder al reeks toetsenborden opgestuurd die perfect samen werken met een media center of htpc. Dit is keer is het de beurt aan de Fly Mouse. Het bijzondere is dat dit een draadloos keyboard en een muis in een is met “nintendo wii” achtige eigenschappen.

De Fly Mouse is met zijn afmetingen van 200 x 60 x 26mm een stevige jongen. Aangedreven door 3 AAA batterijen komt het gewicht op zo’n 150gram. De Fly Mouse communiceert draadloos over de 2.4ghz frequentie. Voordeel is dat deze frequentie niet veel gebruikt wordt en het bereik tot wel 50m is. In de woonkamer heb ik de Fly Mouse ook mogen testen en helemaal aan de andere kant van de kamer werkt de Fly Mouse prima. Het bereik is zeer goed en obstakels tussen de zender en de Fly Mouse zijn geen belemmering.

De zender is zeer klein en kan in iedere USB (2.0) poort worden gestopt. In tegenstelling wat op de website van minitoetsenborden.nl staat  is de zender veel kleiner dan op het plaatje van de website weergegeven. Voor de duidelijkheid heb ik onder een foto staan van het echte formaat. Gebruikers hoeven dus niet bang te zijn dat de usb ontvanger te ver uitsteekt.

Terug naar de Fly Mouse. De Fly Mouse is zoals ik al eerder schreef een toetsenbord en een muis in een. Het toetsenbord is volledig query compatible met bovendien multi media knoppen, die onder de meeste programma’s gewoon worden herkend. Ook onder OSX, Linux of Playstation en Xbox systemen werkt het toetsenbord gewoon prima door zijn PnP compatibiliteit.

Een van de beste eigenschappen is de ingebouwde muis functie. Door op het middelste knopje van het toetsenbord te drukken wordt de muis functie geactiveerd. Als we de Fly Mouse met de kant van het plaatje naar ons toe draaien is het duidelijk dat deze als een soort Nintendo Wii achtige controller werkt. Door de Fly Mouse omhoog te liften zien we de cursor naar boven bewegen. De cursor beweegt met de gevoeligheid van de hand mee. Door sneller te bewegen zien we de cursor sneller en met grotere sprongen over het scherm bewegen. Precisie bewegingen zijn uiteraard ook mogelijk door rustiger de hand te bewegen. Links en rechts van de Fly Mouse button bevinden zich de links- en rechter muisknop.

Roundup

De Fly Mouse is een aangename verrassing! Het keyboard valt weliswaar groter uit dan de andere toetsenborden, maar Wii achtige remote muis controller deed mij echt versteld staan. De gevoeligheid is precies goed en werkt veel beter dan de alternatieven zoals een pen of een klein invoerscherm. Het toetsenbord ligt verder lekker in de hand(en), waardoor het typen goed afgaat. Verder is de draadloos sensor zeer goed te noemen en steekt deze in tegenstelling tot sommige alternatieven niet uit. Voor een ieder die op zoek is naar een draadloze mini toetsenbord oplossing is dit een serieus alternatief!

Bezoekers van XBMCFreak kunnen een 10% kortings coupon gebruiken voor hun bestelling op de website van minitoetsenborden.nl De code die zij hiervoor moeten gebruiken is: XBMCFREAK

Comments

 1. Is wel mooi maar ik zie de toegevoegde waarde tegenover mijn microsoft remote niet.

 2. Frank says:

  Er staat niks bij of die ook in XBMC out of the box werkt.

 3. Edwin says:

  Ik neem aan dat je QWERTY-compatible bedoelt ipv query compatible? :)

 4. hansmeier says:

  how did you get the boxee remote working? which ir reciver did you use for this?

 5. Coen says:

  Besteld! Ik ben benieuwd, iedereen is er wel positief over. Vooral in combinatie met de desktop van XBMCBuntu lijkt me dit wel handig :)

Add Comment Register

Leave a Comment

*