OpenELEC 3.0.0

OpenElec 3.0.0 is uitgebracht. OpenElec  is een klein embedded Linux systeem waarin XBMC zit ingebakken. De laatste versie is opgebouwd uit XBMC 12.1 en bevat daarnaast andere vebeteringen zoals ondersteuning voor XVBA decoding op AMB systemen, images voor het Raspberry Pi platform en aanvullende stabiliteitsverbeteringen.

De complete releaselog is hier te vinden: OpenELEC 3.0.0 announcement page.

Comments

 1. Niek says:

  Sinds ik met OpenElec 2.0, 2.99 en 3.0.0 aan het stoeien ben, krijg ik mijn XBMC niet meer soepel. (Wat daarvoor onder WinXP wél het geval was.)
  -De display wordt regelmatig op 800×600 gedaan, ipv 1920×1080(x24bits@60Hz) óf start helemaal niet op (error 139 wordt dan regel voor regel geprint, met een hoop extra tekst)
  -Er ontstaan gekke ‘timing issues’, goed te zien bij de RSS feed die onderin beeld langsscrollt, één seconde soepel, dan haper/stotter, weer een seconde soepel, etc. Dit is ook bij afspelen film het geval.
  -Soms (als ik na heel vaak herstarten ineens wél werkend beeld heb) flikkert het beeld (kort tot lang zwart worden) als ik door de menu’s heen beweeg met de cursor toetsen.

  Ik twijfel of ik nu een oude XBMC live ga uitproberen (daarna sudo -aptget update dacht ik) óf een XP installatie doen.

  Zomaar even mijn feedback. Een XBMC fan die wacht op zijn OUYA!

 2. TgF says:

  Niek,

  Hoi Niek, klinkt haast als een hardware issue? Ik draai zelf twee versies van XBMC op twee verschillende machines (ook wat de hardware betreft). Zowel op OpenELEC 3.0.0. als op XBMC Ubuntu 12.1 draaien bij mij vlekkeloos.

  Als je XBMC live wilt gaat proberen is het inderdaad na de installatie apt-get update en apt-get upgrade om alles bij te werken.

  Tot nu toe geen problemen mee gehad (op één keer na, toen had ik in plaats van 12.1 ineens versie 13 Alpha 1 te pakken en die deed het niet lekker, maar met hulp was dat ook snel gefixt).

  Mocht dat niet lukken, dan is op de verschillende XBMC forums genoeg te vinden om je uit de ellende te helpen :-)

  Succes!

 3. peter says:

  hallo

  ik heb een vraag na een aantal instellingen gewijzigt te hebben blijft mijn pi achter elkaar opnieuw opstarten is dit ook te verhelpen via de config txt oid omdat ik nu niet meer in open elec kom ik weet het is wat magere informatie maar ik ben al vier dagen bezig om zover te komen en nu verkloot ik het met zon instelling ik heb echt geen idee meer waar ik het zoeken moet kunnen jullie me helpen
  het is gekomen toen ik een schijf wilde delen waar mn audio en video opstaat en die kon ik niet bereiken en toen heb ik een aantal instellingen veranderd maar weet niet meer welke

  groet peter

Add Comment Register

Leave a Comment

*