(Dutch) XBMC (live) 9.04 en betere refreshrates instellingen

July 23, 2009 by at 15:46 17 Comments

Sorry, this entry is only available in Dutch.

Comments

  1. mikestik says:

    PH,

    als ik het commando
    nvidia-xconfig -extract-edid-from-file=xlog.txt -extract-edids-output-file=tv-edid.bin run, dan krijg ik `Found 0 EDIDs in “./xlog.txt”` terwijl de xlog.txt vol staat met info over mijn Philips FTV. wat doe ik fout=

    er staat trouwens een punt ipv een streepje bij jou “nvidia-xconfig .extract-edids etc’

  2. mikestik says:

    Come to think of it… Er staat niets in de xlog.txt over mijn Yamaha amp. Komt dit misschien omdat ik een verse xbmc installatie heb gedaan met de hdmi kabel aan de TV?

    thanks

  3. Piethein Strengholt says:

    mikestik,

    Heb je de xorg.txt ook echt aangemaakt met behulp van het volgende commando:

    sudo X -verbose 6 > ~/xlog.txt 2>&1

    Je moet er zeker van zijn dat X niet draait of nog op de achtergrond actief is. Met ps -eaf kan je een lijst met alle processen opvragen, hiertussen mag niets van xbmc, x11, startx of Xorg staan! Als je nu het bovenstaande commando zult uitvoeren zal je echt een txt bestand met alle output van X. Dit bestand dient weer als input voor het commando:

    nvidia-xconfig -extract-edids-from-file=xlog.txt -extract-edids-output-file=tv-edid.bin

    Kom je er zo uit?

    Groeten, Piethein

  4. mikestik says:

    Thanks, ga e.e.a. vanavond weer uitproberen! zag ook je nieuwe post, keep ‘m coming!

    groetjes,
    Mike

  5. Okee succes. Denk er echt aan dat X niet meer draait. Ik kan anders wel een kopie van mijn xorg.txt ergens plaatsen, zodat je kan vergelijken hoe zo’n bestand eruit moet zien.

    Groeten, Piethein

  6. mikestik says:

    PietHein!

    Hier schrijft een blij mens, 1080i met hdmi geluid door de versterker inclusief menu navigatie geluiden en een werkende crossfade!

    ik heb alle stappen maar even genoteerd just in case…

    m.b.t. tot bovenstaande issue, inderdaad was e.e.a. niet goed ge-killed.

    heel erg bedankt voor je onmisbare hints en tips tot zover!

    Hoogachtend,

    MikeStik

    PS: laatste vraag voor vandaag, hoe kan ik het beste nu dat alles pico bello lijkt te werken, iets van een snapshot achtige backup maken in Ubuntu zodat ik terug kan vallen op een werkende situatie?

  7. Je zou een backup kunnen maken van alle configuratie uit de map /etc/. Dan heb je in ieder geval alle instellingen te pakken. Je zou ook kunnen overwegen om een disk image te maken naar bijvoorbeeld een usb key. Dit doe je met het commando “dd”. Ik zou dan even zoeken op het Internet naar wat goede voorbeelden. Mocht je daar niet uitkomen dan moet je maar weer aan de bel trekken :)

  8. Martijn says:

    Hi, ik heb hier dus ook last van.
    Er staat een typo in je stukje:kill -9 `ps ax | grep xbmc.bin| grep -v grep | awk ‘{print $1}’`
    moet zijn: kill -9 `ps ax | grep xbmc.bin | grep -v grep | awk ‘{print $1}’`
    Verschil in quote-jes, maar ik als linux-beginneling, vond dat ff lastig, was niet ff copy-pasten.

  9. Martijn says:

    Grrr je website zet de quote om, het moet dus geen schuine zijn maar de rechte, zie de kill voor de X server (startx)

  10. Martijn says:

    ps door de kill start xbmc weer automatisch op?! Ik heb nu alleen de vert.blank sync aangepast in xbmc en dit lijkt ook voldoende te zijn (staat nu op always)

  11. Serge says:

    Hi Martijn,

    Heb ik ook last van gehad. Als je opstart kun je via ESC “XBMC safe mode” starten. Je komt dat in de console, bovenstaande werkt dan wel.

    Succes!

  12. Javofall says:
  13. Sebastiaan says:

    Hoi, ik had ook last van de melding “Found 0 EDIDs in “./xlog.txt”.
    Killen van xbmc of ‘X’ loste het niet op.

    Als je de ‘xlog.txt’ zelf opent staat er ook een stuk in als:
    (–) Dec 28 09:14:59 NVIDIA(0): Raw EDID bytes:
    (–) Dec 28 09:14:59 NVIDIA(0):
    (–) Dec 28 09:14:59 NVIDIA(0): 00 ff ff ff ff ff ff 00 35 49 11 00 01 01 01 01
    (–) Dec 28 09:14:59 NVIDIA(0): 00 10 01 03 80 00 00 78 0a da ff a3 58 4a a2 29

    Bij mij zijn dat 256 bytes, ik denk dat die “extract-edid-from-file” optie daarom niet goed werkt. Ik heb die raw data gewoon als 256 bytes in een file opgeslagen (copy-pase als hex m.b.v. WinHex), en die ingeladen. Nu werkt alles prima!

    Overigens had ik ook EDID ingeladen met verschillende windows tooltjes, maar dan kreeg ik toch andere data, ook 128 bytes. Als ik die file opgaf in ‘xorg.conf’ dan had ik wel beeld, maar de verkeerde resolutie en geen geluid.

  14. Ik loop aan tegen hetzelfde probleem. Er staan wel degelijk raw edid bytes in maar toch zegt het commando dat hij er geen kan vinden.

  15. In de xlog.txt
    (–) Feb 07 19:14:55 NVIDIA(0): Raw EDID bytes:
    (–) Feb 07 19:14:55 NVIDIA(0):
    (–) Feb 07 19:14:55 NVIDIA(0): 00 ff ff ff ff ff ff 00 1e 6d ff 55 49 b2 01 00
    (–) Feb 07 19:14:55 NVIDIA(0): 01 10 01 03 18 46 2b 78 ee e8 aa a1 57 49 9c 25
    (–) Feb 07 19:14:55 NVIDIA(0): 10 48 4b ab 8c 00 45 4f 61 4f 81 cf 01 01 01 01
    (–) Feb 07 19:14:55 NVIDIA(0): 01 01 01 01 01 01 40 1f 00 90 51 00 1b 30 40 88
    (–) Feb 07 19:14:55 NVIDIA(0): 37 00 bc ae 21 00 00 1c 00 00 00 fd 00 38 4b 1f
    (–) Feb 07 19:14:55 NVIDIA(0): 3d 0a 00 0a 20 20 20 20 20 20 00 00 00 fc 00 52
    (–) Feb 07 19:14:55 NVIDIA(0): 5a 32 36 4c 5a 35 35 0a 20 20 20 20 00 00 00 fc
    (–) Feb 07 19:14:55 NVIDIA(0): 00 0a 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 20 00 0a
    (–) Feb 07 19:14:55 NVIDIA(0):
    (–) Feb 07 19:14:55 NVIDIA(0): — End of EDID for LG RZ26LZ55 (CRT-0) —

    Iemand een specifiekere manier om ze dan manueel aan te maken?

Leave a Comment

*