(Dutch) ASROCK ION 330-HT en Windows 7 Review

December 1, 2009 by at 09:05 33 Comments

Sorry, this entry is only available in Dutch.

Comments

 1. Perceptor says:

  Interessante revie! Waar ik benieuwd naar ben is hoe goed de box het onder Windows 7 in staat is om flash filmpjes af te spelen. En dan met name flash content met HD filmpjes erin zoals YouTube. Gaat dit feilloos?

 2. Bigfoot87 says:

  Mooie, duidelijke review! Ben benieuwd naar je bevindingen onder XBMC Live.

 3. Kirth Gersen says:

  Ik heb XBMC Live geprobeerd, werkt als een dolle, speelt alles moeiteloos af. Bij het booten gaf hij wel wat errors die mij niets zeiden, maar het werkte vervolgens wel. Helaas, de afstandbedieming werkt niet. Ook Blu-ray discs spelen niet onder Live geloof ik. Je schrijft: “Wellicht zijn hier mensen die weten hoe een windows remote controller zo geconfigureerd kan worden dat deze ook met Media Player Classic werkt?”. Ik ga vanavond Intelliremote proberen.
  Ik heb ook Blu-ray gedraaid met powerDVD onder Windows 7, werkt prima.
  Tot zover….

 4. Logisch dat de live niet werkt. Xbmc heeft nog geen ondersteuning voor blu-ray.

 5. Voor de afstandbediening kan je dit proberen:
  http://xbmc.org/forum/showthread.php?p=449233

  De ir receiver zit dus op een seriële poort.

 6. Best ook even melden dat ik: http://www.xbmcfreak.nl/alaska-skin-banner-mode-en-updates/ niet kan openen en dat ik alles posts kan editen :S

 7. RpR :

  Best ook even melden dat ik: http://www.xbmcfreak.nl/alaska-skin-banner-mode-en-updates/ niet kan openen en dat ik alles posts kan editen :S

  Link is trouwens gefixed.
  Wat bedoel je met editen?
  Je had namelijk aangegeven dat je het leuk vond om wellicht iets te schrijven vandaar dat je een wiki user bent en de mogelijkheid hebt om wiki artikelen te bewerken.

 8. Joost says:

  De sleep-modus van Windows 7 heb ik op mijn desktop ook problemen mee. Ook na een herinstall van vorige week blijft het (soms) zwart op m’n scherm als ik ‘m uit slaapmodus probeer te halen. Dan moet ik rebooten (hard reset), waarna Win 7 de eerste 5 minuten tergend traag is. Denk dus dat jij daar ook problemen van ondervond.

 9. Partysnipes says:

  Ben benieuwd naar je XBMC live ervaringen (Zonder windows). Bedankt voor de ervaringen tot zover!

 10. DannydeK says:

  Voor de afstandbediening gewoon het programma LM Remote installeren. Hier kan je iedere knop een custom ‘key’ geven, en dus je gehele remote inrichten zoals jij dat wil. Ik zelf start XBMC op met de groene knop, en heb de play/stop/forward etc. zo dusdanig aangepast dat het gewoon werkt in MPC-HC..

  Werkt allemaal perfect. Maar ach, over enkele maanden ga ik er van uit dat de DSPLAYEr helemaal goed werkt met subtitles en al, en dan is dit niet meer nodig.

 11. @Piethein Strengholt
  Wat ik bedoel is dat ook Artikels zoals dit kan aanpassen en ik weet niet of dat dat de bedoeling is.

 12. RpR :

  @Piethein Strengholt
  Wat ik bedoel is dat ook Artikels zoals dit kan aanpassen en ik weet niet of dat dat de bedoeling is.

  Waarschijnlijk moet ik ze dan eerst goedkeuren. Zou je het eens willen proberen? Niet het gehele artikel meteen aanpassen! Het liefste iets kleins of een regeltje aan het einde. Bedankt voor de medewerking!

 13. @Piethein Strengholt
  Nu kan ik geen items meer aanpassen maar kan wel nog wiki pagina editen dus perfect.

 14. cowbalt says:

  Mooie review. Ik ben eigenlijk bijna om. Zeker icm de komende 9.12 versie van XBMC (draai nu Beta1). Maaarrr….weet iemand toevallig het verschil tussen de modellen ION330-HT-BD en
  ION330-HT-BD-BB

  Prijsverschil mag er wezen, en de specs lijken hetzelfde, maar iets zegt mij dat er een addertje ergens zit ;)

  gr.

 15. cowbalt says:

  hmmm…wellicht was ik iets te vroeg met posten, zonder mem/hdd???? ;)

 16. Kirth Gersen says:

  DannydeK :Voor de afstandbediening gewoon het programma LM Remote installeren.

  Werkt hij bij op je Arock ION 330-HT? Bij mij deed de free versie niets.

 17. Kirth Gersen says:

  DannydeK :Voor de afstandbediening gewoon het programma LM Remote installeren.

  Werkt hij bij op je Asrock ION 330-HT? Bij mij doet de free versie niets.

 18. aimms says:

  @cowbalt

  De BB versie is de Barebone versie, dus zonder geheugen en harde schijf.

 19. Ollie says:

  @cowbalt
  De BB aan het einde staat voor BareBone. Dit systeem moet je zelf afmaken met geheugen en een harddisk naar keuze.

 20. Plofkroket says:

  Zelf heb ik de Asrock ION330 met blue ray. (eerste generatie)
  Op deze machine heb ik geprobeerd om met WinXP en XBMC films te kijken, maar het was duidelijk dat dat toch echt te veel was voor de machine.
  Veel schokkende films, trage XBMC interface.

  Na veel gehannes met XBMC live is het me uiteindelijk gelukt (XBMC 9.04).
  Het beeld is nu vloeiend, ook op 1920×1080.
  Ik ben helemaal om, voor mij is dit prima!

  Ik heb nog niet gekeken of dat blue ray zelf ook werkt, maar uit bovenstaand commentaar maak ik op dat dat dus niet gaat werken.

 21. DannydeK says:

  @Kirth Gersen ,

  Lijkt mij dat het moet werken. Ik zelf heb echter een TRUST remote die ik onder “MCE remote” heb ingesteld (exclusive toegang aanzetten). Dan kan je gewoon de remote mappen zoals je dat zou willen, ook met de free versie..

  Volgens mij is de regel dat als je remote in Windows werkt, LM remote hem gewoon moet kunnen detecteren. Dus misschien dat je hem niet helemaal goed heb ingesteld.

 22. Maikel says:

  @RpR
  Dan heb je die thread niet gelezen, want NIEMAND heeft tot op heden die remote onder live of andere smaak linux aan de praat gekregen :-(
  Dikke domper want dit was de enige reden voor mij om de HT versie te kopen en mijn oude trouwe xboxje te vervangen.
  Zonder remote heeft XBMC totaal geen waarde.

  Hopen nu dat ASROCK een keer over de brug komt met info of drivers voor LIRC zodat we gewoon onder Linux kunnen genieten van de Remote.

 23. Kirth Gersen says:

  XBMC zou gewoon gebruiken moeten maken van DVXA, dan zou het perfect zijn.

 24. TheFes says:

  cowbalt :Mooie review. Ik ben eigenlijk bijna om. Zeker icm de komende 9.12 versie van XBMC (draai nu Beta1). Maaarrr….weet iemand toevallig het verschil tussen de modellen ION330-HT-BD enION330-HT-BD-BB
  Prijsverschil mag er wezen, en de specs lijken hetzelfde, maar iets zegt mij dat er een addertje ergens zit
  gr.

  Ja, de BB is de BareBone, dus zonder HDD en intern geheugen

 25. HydroDiOxide says:

  Je hebt het over het “aanvinken van externe middelen om XBMC” om de remote aan de praat te krijgen. Ik vroeg me af waar dit vinkje gezet kan worden. Ik kan het niet vinden.

 26. HydroDiOxide :

  Je hebt het over het “aanvinken van externe middelen om XBMC” om de remote aan de praat te krijgen. Ik vroeg me af waar dit vinkje gezet kan worden. Ik kan het niet vinden.

  Volgens mij onder input (settings)

 27. HydroDiOxide says:

  @Piethein Strengholt
  Ik kan input niet vinden onder settings. Welke skin gebruik?

 28. iku-19 says:

  hey ik heb ook een asrock ion 330 pro gekocht
  ebnige verschil is dat deze geen remote heeft en lan.
  alles lijkt goed te werke,ik heb alleen mpc hc gepakt,en ik heb hier al wat hd films op gedraaid onder windows 7 perfect,alleen nu de laaste 2 dagen,gaat de player traag worden en het beeld ook na zo 10 a 15 min, erg lastig,iemand een oplossing?

  ik heb overgeclockt na 1700 hoger dan sloeg elke keer na 2 min vast en starte zich van zelf op nieuw op,memory op 512 gezet en de cooler op hoog.

  en van dat codecs ik vind het niet te snappen?wat doe je als je zo codec download moet je dat openne bij het afspelen bij een film,of in een map plaatse,iedereen praat maar als of het algemeen dagelijkse kost is hehe,voor mij helaas niet ik begin net.

 29. Chiel says:

  @iku-19
  Klinkt toch als problemen met warmte, is meestal het geval bij mysterieuze problemen na een tijdje werken. Of staat jouw asrock in de buurt van een radiator die sinds het kouder is geworden nu maar eeens aangezet is?

 30. iku-19 says:

  chiel
  (sorry voor het laat reageren,ben pas weerthuis na een ongeluk te hebben gehad)

  nu een maand veder,de asrock was gewoon defect,moest hem terug sturen vorige week,en ik krijg vandaag een nieuw exemplaar binnen(goeie service afuture.nl)

  kwa codecs enz weet ik nu al meer gewoon downloaden aan vinke bij mpc hc etc

  maar linux is rond uit ..fuckt niks van te snappen,alles moet je zelf instaleren via codes wat me niet gelukt is,heb er windows 7 op gehad en xp voorkeur gaat ut na xp,maar windows 7 was ook niet slecht,alleen wat word hier aangeraden?

  bedoel als er gezegd word dat de asrock geschikt is voor 1080p enz mag je er toch vanuit gaan dat het zo is,en je gewoon windows 7 er op zet,wat codecs en het dan idd GOED zou moeten werke?en niet eerst heel xmbc er op zetten core…kopen instalere enz

  ,alleen vraag ik me af,wat de goede overclock is,en of het ding echt wel 1080p aan kan,want om nu ook nog is core…te kopen voor hd matriaal vind ik best ver gaan,en zonder dat moet het wel of niet lukken?

  ook als ik me nog goed herhinder als ik bij de videokaart kijk,bij 3d game(wat ze er ook me ebedoelen)staat bijvoorbeeld call of duty 3 4 geschikt zou moeten zijn om te kunnen game,met een kloksnelheid van 1700?zou wel vet zijn maar klopt dit?

  goed ik ga vandaag me asrock op de goede manier instaleren en hoop vanavond lekker een 1080p film te kijke hehe.

 31. Jorge says:

  Ondertussen ondersteunt XBMC wel DXVA met Dharma.. Waarschijnlijk al bekend maar altijd interessant om even neer te zetten voor de mensen die de review lezen en van plan zijn Windows 7 te gebruiken voor XBMC op de ION330

 32. KdeKraker says:

  Sinds eind november 2010 na flink wat huiswerk, een Asrock ION aangeschaft.
  XBMC draait fantastisch onder Windows 7. Full HD mkv playback gaat vlekkeloos.

  Kwestie van goed instellen en configureren, draait nu 6 maanden storings- en onderhoudsvrij. Ik gebruik alleen de IR remote. Een prima en niet al te dure opzet voor een allround media center.

Trackbacks

 1. [...] vervolg op de ASROCK ION 330-HT review met Windows 7 is uiteraard een review waarbij wij de combinatie testen met een XBMC Live. Uit de vorige review [...]

Add Comment Register

Leave a Comment

*