XBMC 11 – Eden released!

XBMC 11 – Eden is finally released. More info:

http://xbmc.org/natethomas/2012/03/24/xbmc-11-0-eden/

Comments

  1. generious says:

    Install itself was pretty smooth, one thing that I’m seeing is cpu usage when idle both cores are at 80% & 100% usage.

    From TOP
    143 %CPU is xbmc.bin

  2. twilightzone says:

    so when can we expect to see one of your releases?

  3. JaccoH says:

    Je vergeet dingen als CEC-support :) . Heerlijk!

  4. toxic says:

    I think very soon..

  5. Rob says:

    Nu eens uitzoeken hoe ik op mijn Asrock ion sound krijg. Vroeger kon ik gewoon iec958 kiezen maar nu komt die wel meerdere keren voor….. Heel stil nu nog…..

  6. RobR says:

    Erg mooi weer! Ik draai al jaaaaren een XMBCFreak LiveCD, en werkt het top. Nu maar eens deze geprobeerd, zier er mooi uit en werkt goed op de Asrock, maar is ie via het netwerk moeilijk te bereiken. Alleen via FTP en dat is wat langzaam (5Mb/s). Ligt aan mij denk ik, ik heb te weinig kennis om het zelf werkend te krijgen. Ik ga voorlopig even terug naar de good old XBMCfreak ;)

  7. miesjel says:

    wow, te gek. Draait heel soepel.

    Allee op het gebied van geluid wordtik gierend gek an de eindeloze combinaties aaninstellingen, die ik niet snap.
    Ik krijg aleen maar analoog geluid, andere bronnen (HDMI, Spif) krijg ik niet aan de praat, maat snap eerlijk gezegd ook niet veel van de instellingsmogelijkheden.

    @Rob, als je het opgelost krijgt, wil je het dan hie posten?

    (Zotac HD ID11 + XBMCbuntu 11)

  8. Mik says:

    Helaas nog steeds onleesbaar kleine installer op mijn ION 3D 152B… Maar toch gelukt door op een vitual machine op mijn laptop de iso te starten en de schermen te vergelijken ;-)

    Daarnaast gisteravond veel moeite met het installeren van Addons, misschien was de repository overbelast, zal het later nog ‘s proberen.

  9. Mario says:

    Heeft iemand anders ook er last van dat na 15-20 minuten het beeld “freezed”? Willekeurig welke file en source. Op de beta 3 en openelec nergens last van…?

  10. ocram says:

    De XBMCbuntu heeft standaard een uitloggen menu entry in het aflsuit menu van XBMC, maar na het installeren van XBMC PVR, is dit verdwenen, hoe kan ik dit terug krijgen? Zodat ik kan schakelen tss lxde en xbmc.

    Geluid werkte bij mij niet standaard via hdmi op een nVidia GT520, de door XBMC aangeleverde devices werkte niet, maar een eigen instelling met “plughw:1,3″ werkte wel.

  11. Bart says:

    @Mario

    Dat heb ik dus ook! Ik heb gister de final van 11 geupdate (ION 3D 152D). Ik zal eens kijken of ik daar nu nog last van heb.

  12. Eelco says:

    Misschien off topic, maar gemerkt bij de laatste 3/4 dailiy builds: Ik heb het idee dat input vanaf een extern apparaat niet meetelt voor de ‘shutdown timer’. Als ik vanaf de iPhone een album aanzet, schakelt mijn Zotac zich steeds na 45 minuten uit. Als ik de afstandsbediening gebruik, is er niks aan de hand. Iemand anders hier ook last van?

  13. Paul says:

    Piet-Hein,

    Ga je verder met het ontwikkelen van de xbmcfreak versies of verleg je je focus op de XBMCbuntu versie van xbmc zelf?

  14. Mario says:

    @Bart,

    Blij dat ik niet de enige ben. Ik gebruik ook een Asrock 152D. Ik heb er 4GB geheugen in zitten, dus dat moet genoeg zijn.
    Ik ben benieuwdmofmik nog een reactie krijg op het draadje die ik heb gestart op het XBMC forum…

  15. Alberto says:

    Piet-Hein.
    Aangezien jij ook,voor zover ik heb begrepen, aan deze nieuwste versie meegewerkt.
    Daarom deze twee vragen.

    hoe kan ik er voor zorgen dat zodra ik op VIDEO druk ik gelijk al mn films te zien krijg?
    Op dit moment krijg ik 3 mappen te zien, waaronder die genen waar de films onder staan.

    In XBMC 10 werkte dit wel. Kon gewoon op de map gaan staan, rechter muis indrukken en dan als DEFAULT zetten.
    Deze functie zie ik in XBMC 11 NIET meer staan. Wel kan ik Muziek en Foto’s folders al default zetten.

    Heb al de source.xml aangepast als volg:

    Movies

    Movies
    smb://STREAMBAK/Films 1/
    smb://STREAMBAK/Films 2/

    Maar dit heeft niet geholpen.Misschien dat jij een tip heb?
    Ik maak trouwens geen gebruik van Library mode, en wil dit ook niet

    Verder valt me op dat als mijn XBMC machine aan staat deze verder niet te zien is op he netwerk.
    Als ik op mijn Desktop naar Netwerk ga, zie ik wel mijn server staan (waar al mijn films opgeslagen worden) maar XBMC niet.

  16. Alberto says:

    Oeps, ik zie dat source.xml aanpassing niet goed is doorgekomen daarom nogmaals

    Movies

    Movies
    smb://STREAMBAK/Films 1/
    smb://STREAMBAK/Films 2/

  17. miesjel: Ik krijg aleen maar analoog geluid, andere bronnen (HDMI, Spif) krijg ik niet aan de praat, maat snap eerlijk gezegd ook niet veel van de instellingsmogelijkheden.

    Probeer eens “alsa:hdmi:CARD=NVidia” in te voeren bij custom audio device en passthrough device.

  18. digin says:

    Na installatie werkte het geluid prima via HDMI. Na een herstart kan ik geen video en muziek meer afspelen. In de XMBC_crashlog staat het volgende:

    18:30:50 T:11863824 ERROR: GLX: Same window as before, refreshing context
    18:30:51 T:11863824 NOTICE: start dvd mediatype detection
    18:30:51 T:11863824 NOTICE: initializing playlistplayer
    18:30:51 T:11863824 NOTICE: DONE initializing playlistplayer
    18:30:51 T:11863824 ERROR: Unable to open audio mixer
    18:30:51 T:11863824 NOTICE: initialize done
    18:30:51 T:11863824 NOTICE: Running the application…

    Allerlei instellingen m.b.t. het geluid geprobeerd op mij ASRock 330HT, maar zonder resultaat.

    Iemand een idee?

  19. Mitch says:

    Zo dat zijn mooie ontwikkelingen, even voor het werk een tijdje in het buitenland geweest en dan nu de nieuwe XBMC Eden 11. Die gaan we komende dagen eens uitgebreid testen :-)

  20. Fonz says:

    @digin;
    Had hetzelfde probleem op mijn 330 na opnieuw opstarten, maar dan beperkt tot geluid. Ik draai XBMC op ubuntu, en daar was de .asound aangepast. Starten van de alsamixer in de terminal gaf dit ook als foutmelding. .asound verwijderd en probleem was opgelost.

  21. digin says:

    @Fonz,
    Dank voor je reactie. Bij mij ging de video ook fout omdat hier ook geluid bij zit. Alleen tonen van afbeeldingen werkte nog. Ik heb inmiddels de versie Piethein erop gezet. Bij deze versie werkt het geluid nog wel, maar is nog niet zo stabiel als Dharma.

  22. skipiet says:

    Ik ben het even kwijt, ik heb beta2 van eden via hier gedownload en ik wil updaten naar full release, moet ik hem dan los downloaden of kan dat ook direct via command line? Excuses als het domme vraag is maar ik weet even niet meer hoe het zat. Ik heb een asrock ion 330 en draai XBMCbuntu dus nu.

  23. skipiet says:

    Gefikst. Negeer mij.

  24. MerelBBB says:

    Wanneer ik een willekeurig video bestand afspeel krijg ik alleen audio en subtitels maar geen beeld. Wanneer ik op backspace druk speelt hij wel gewoon af in het menu MET beeld… Iemand enig idee waar dit aan kan liggen? Zover krijg ik alleen maar een zwart beeld te zien.. Heb al geprobeerd de Video instellingen te veranderen, maar niks lijkt te helpen. Help!

Leave a Comment

*