XBMC 10.00

XBMC 10.00 has been released!!! More info: http://xbmc.org/theuni/2010/12/18/xbmc-10-0/

Comments

 1. Hugo says:

  Wow goed nieuws! Ik heb hem sinds vanmorgen lopen via een apt upgrade! Werkt heerlijk :-). Nu wachten op de freak maverick versie!

 2. Silvester says:

  Stja, wederom geen geluid, wordt een ellende toch iedere keer. Heb de hele zaak op HDMI aangesloten instellingen staan op HDMI en NIETS!!! En dat terwijl de Beta het wel deed… Hoe kan dit toch iedere keer

 3. balric says:

  /me waits for the maverick version :). Seems smoother on pans for me.

 4. Silvester says:

  Sorry, was iets te snel, heb hulp gekregen van een andere gebruiker. Alsamixer stond op mute. Thnx, voor deze versie

 5. Silvester says:

  Sorry Alsamixer stond weer uit, geluid werkt. Dank voor de tip

 6. eversteegt says:

  Goed nieuws!!! En een mooie samenvatting van alle verbeteringen.

  Hopelijk krijg je de Maverick-based LiveCD met specials “xbmcfreak” toevoegingegn snel klaar :D (hoewel ik zelf graag zou opteren voor een versie waarop je bv. standaard geen Samba, proftpd, sabnzbd, etc. hebt… dus alleen de écht XBMC-gerelateerde verbeteringen).

  Verder wordt FFMPEG het ook waard om in de nabije toekomst in de gaten te houden: Samen met Alsa en NVIDIA hebben ze het bit-streamen van HD audioformaten via HDMI weer een stukje dichterbij gebracht ;) http://forum.xbmcfreak.nl/topic/binnenkort-betere-support-hdmi-passthrough-en-dts-ma-of-dd-truehd

 7. Henk says:

  Voordat PVR wordt toegevoegd, moet men nog ‘n versie geduld hebben.
  Maar toch dus ‘n stap dichterbij.

 8. Digitaltux says:

  Had XBMC 10.00 op Maverick draaien. Maar ben terug gegaan naar de LTS versie Lucid. Belangrijkste reden is dat er in Maverick mij nog teveel bugs in zitten. LCDProc en DVB-T tuner plus daarnaast nog een aan tal software pakketten waaronder FreeNX werkte niet zoals het hoorde. Het enige wat ik moest doen, was een kernel upgrade naar 2.6.36.2 En alles draait nu verder out of the box. En wat ook niet te vergeten is, is dat ik de komende jaren niet meer naar mijn XBMC-doos i.v.m. updates van de LTS Lucid. En tegen die tijd is er wel weer een nieuwe XBMC :D

  Buiten het fijt dat Maverick nieuwer is. Zie ik dan ook geen reden om over te stappen naar Maverick. Of zie ik wat over het hoofd en dat Maverick toch beter is?

 9. Daniel says:

  @Digitaltux ja, Maverick bevat een nieuwere versie van libmms waardoor bepaalde ‘Uitzending gemist’-varianten (beter) werken, zo begreep ik uit eerdere nieuwsberichten hier.

 10. Bert says:

  Hoi allen,

  Goed nieuws! Een jaar lang naar uitgekeken :)

  Toch blijft mijn linux kennis ver beneden pijl. De laatst tijd verschillende versies van XBMC Live (Maverick) op de PC gehad… en een paar keer geupgrade…

  Hoe weet ik nu op welke versie ik zit, maar… nog belangrijker, hoe zorg ik er voor dat straks de laatste versie van XBMC Live Maverick op de PC komt te staan zonder een complete nieuwe installatie te hoeven doen?

  Stel ik heb een Maverick versie op de PC staan en draai dit script:

  sudo add-apt-repository ppa:team-xbmc-svn/ppa
  sudo apt-get clean
  sudo apt-get update
  sudo apt-get install xbmc
  sudo reboot

  (bron: http://boshdirect.com/blogs/tech/upgrade-xbmc-live-to-latest-svn.html)

  Blijft dit dan een Maverick versie?

  Wat zou ik moeten draaien om (straks) wel de laatste Maverick build te krijgen, ongeacht de XBMC versie die er nu op staat en zonder complete her-installatie?

  Nogmaals, mijn Linux kennis is beneden pijl, maar hoop weer wat bij te leren :)

 11. Chris, says:

  Hey

 12. Chris says:

  Hey all,

  Just updated my Asrock to Ubuntu 10.10 and XBMC 10.00.

  Everything is working just fine. The only tricky point was getting the Nvidia driver to behave correctly… I’m using nvidia-current but whatever I tried the nvidia module didn’t load. The solution was to run jockey to enable the proprietary driver.

  The lastest Nuvoton driver from the Asrock website work without any issues despite being compiled for 2.6.35-22 vs 2.6.35-24 installed on my machine.

  Cheers,
  Chris.

 13. eversteegt says:

  @Digitaltux

  Hoe heb je de kernel upgrade naar 2.6.36 gedaan? Zijn daar dan al packages (of zelfs PPA’s) voor of heb je met de hand geconfigureerd en gebouwd? :)

 14. ikhallo says:

  Waarom wil iedereen eigenlijk een versie gebaseerd op maverick? Ik heb persoonlijk liever Lucid, omdat deze LTS is, en een enorm stuk stabieler, en dat is nou juist wat ik van een HTPC verwacht.

 15. Waarom wil iedereen eigenlijk een versie gebaseerd op maverick? Ik heb persoonlijk liever Lucid, omdat deze LTS is, en een enorm stuk stabieler, en dat is nou juist wat ik van een HTPC verwacht. je kunt de kernel dan ook updaten.

 16. drborisch says:

  Hoe installeer ik de live versie?? Bootstick met die unetbootin nogwat tool van de ISO gemaakt maar als ik in het start-up menu voor installeren kies blijft hij zeuren dat de cd niet kan worden gevonden? Gewoon starten en niet installeren werkt wel :s

 17. Tommy says:

  Are you guys going to release a asrock 330 version of the new final release?

 18. Mick says:

  @Silvester

  Silvester, vanaf Beta 3 (uit mijn hoofd) is er het een en ander verandert in het audio gebeuren. Ik had hetzelfde probleem en ben toen even gaan zoeken.

  Onder Programs kan je nu de Audio Mixer vinden, haal hier alles van mute af en je hebt geluid.

  Success!

 19. Peters1988 says:

  Wat is nou precies het verschil tussen de officiele 10.00 release van XBMC, de verwachtte XBMCfreak versie en de ‘maverick’(?) versie? Bedankt.

 20. hansie says:

  probleem met windows live essentials update is nog altijd niet opgelost helaas. Ik kom niet meer op mijn windows shares. Ook met de truc met de libsmbclient krijg ik het niet aan het lopen.

 21. zow,

  dit weekend een asrock 3d 152d aangeschaft. de waardige opvolger van de 330 ht! het is een 64bitter dus ik heb hier maverick 10.10 64bit opgezet, de server editie.

  zojuist update naar 10.0 gedaan met apt. wertkt als een speer.

  als er interesse is voor een howto voor de 3d 152d dan moeten jullie het maar melden. dan zal ik een forumtopic aanmaken.

  maverick heb ik geinstalleerd omdat de lts versie de nvidia hdmi niet wilde zien. maar met maverick zit je weer met polkit-auth tool die spontaan is verdwenen…. heb ik een truukje voor gevonden.

 22. Mitch says:

  HJR,

  ik heb ook een asrock 3d 152d , als je een howto wilt maken zou ik heel erg blij worden :-)

  Draai op het moment xbmcfreak-livecd-10-00-rc1-nuvoton , dit omdat in rc2 de remote het niet deed

  Heb jij in de bios kun vinden hoe je 512 mb selecteerd
  Heb ook nog problemen met de wifi

 23. on5sl says:

  Weet er iemand hoe je die trailers aan de praat krijgt? Ik heb de nieuwe geinstalleerd, een scan gedaan. Maar op erg populaire films krijg ik bij meer informatie nog steeds geen trailer knop… :( iemand?

 24. eversteegt says:

  @Peters1988

  De ‘officiele’ versie van 10.0 live is gebaseerd op de April release van Ubuntu (10.04) en is verder gewoon puur gericht op een XBMC omgeving creëren op een manier dat je bijna niet merkt dat je met een computer te maken hebt.

  De versie van xbmcfreak voegt allemaal ‘verbeteringen’ toe (features om de soms wat ruwe kantjes van xbmc glad te strijken, bv. met betrekking tot audio, maar ook het toevoegen van bluray support, etc.).

  De “maverick” versie staat voor de huidige nieuwste release van Ubuntu, versie 10.10. De live cd van Team XBMC zal (voorlopig) niet op deze versie van Ubuntu gebaseerd worden omdat ubuntu 10.04 een “long term support” release is. Maverick biedt vanwege een nieuwe kernel en nieuwe libraries echter wel verbeteringen, met name met nieuwere hardware.

 25. eversteegt says:

  Kernel 2.6.35 of 2.6.36 installeren in de huidige LTS-gebaseerde liveCD heb ik trouwens ook opgelost:

  sudo apt-add-repository ppa:kernel-ppa/ppa
  sudo apt-get update

  en dan de gewenste kernel installeren ( sudo apt-get install linux-image- + bijbehorende linux-headers- ).

  Daarna ff “sudo dpkg-reconfigure nvidia-current” of meteen zelf van de NVIDIA site de nieuwste installeren en je bent weer back in business als het goed is :)

 26. polkaroo says:

  Sounds good! Any thoughts on when a live cd will be available here?

 27. @Mitch
  ben druk bezig om het in een wiki te gooien! ik laat het weten als de howto klaar is.
  alles werkt ook. de knop van teletekst heb ik via een remote.xml file gezet naar Nextsubtitle functie van XBMC. werkt nu dus ook perfect met de logitech harmony

 28. bugboy says:

  @ikhallo Het schijnt dat Maverick sneller boot en dat is meegenomen als je de HTPC regelmatig uit zet of als power management niet goed werkt. Verder willen de meeste mensen graag het nieuwste van het nieuwste :-)

  Ik blijf ook lekker bij Lucid. Stabiel en vlot genoeg.

 29. karazz says:

  Dus als ik het goed begrijp kun je voortaan XBMC op je asrock ion 330 draaien onder windows én hd-content afspelen zonder externe speler? Kewl! :)

 30. Werkt top, maar door mijn beperkte Ubuntu kennis krijg ik de SABNZBD maar niet aan de praat. Wanneer komt de freak versie hiervan? :)

 31. ronald says:
 32. Pretesh says:

  Hi guys, any ideas when the Maverick live CD will be including the XBMC 10.00 final release?

  Cheers, Pretesh.

 33. DragonFly says:

  Ik wil die discussie over LTS Lucid/Macverick nog wel even aanwakkeren.

  Wat heb je aan een LTS versie als die bij tijd en wijle vast loopt als je iets wil streamen (Uitzending gemist of een simpele radio stream), hetgeen het geval is bij Lucid………hoogst irritant.

  Vaak vragen mensen als je je HTPC laat zien of ie ook uitzending gemist “kan”. Met wat tegenzin laat ik het dan zien, wetende dat ie dan vastloopt :-(

  Zelfs internet radio streams zijn een verzoeking. Na het kiezen van een channel is XBMC tijden aan het zoeken, bufferen, starten om dan uiteindelijk wat muziek te toveren. Ga dan niet te vlug switchen van kanaal want je loopt de kans dat XBMC vast slaat…….droevig

  Gelukkig zijn deze problemen verholpen met Maverick. Ik draai de “xbmcfreak-1000-maverick-rc2″. Het streamen gaat veel beter/soepeler, dankzij libmms. Stukken acceptabeler en gewoon wat je van een HTPC mag verwachten (er zijn nog wat kleine probleemjes, zoals een klein hikje bij het starten van een radio stream)

  Het is jammer dat TeamXBMC doorborduurt op Maverick, wetende dat er problemen zij op stream gebied. Als ik Piethein was zo ik gewoon een XBMCfreak CD uitbrengen op basis van Maverick (als dan niet met eigen toevoegingen, drivers, etc) met een XBMC 10.0 r35648 erop.

  Als jouw hardware hier op “draait” zou ik de TeamXBMC versie dan ook gewoon links laten liggen. (wat eigenlijk een beta is die als “final” wordt bestempeld)

 34. terrestrial says:

  Ik gebruik de live linux versie icm asrock ion 330 maar de grootste bugs zijn helaas nog steeds aanwezig. Er is meer tijd gestoken in dat addon systeem waar ik eigenlijk niet heel erg op zat te wachten.

  -WMV video speelt wel maar pixeleert vaak
  -diverse WMV files kun je niet spoelen omdat je dan direct aan het eind van de file beland. En WMV is tegenwoordig veel gebruikt.
  -MPEG1 video (.mpg) wordt vaak niet meer afgespeeld (start niet)
  -Sommige ISO bestanden werken ook niet
  -De libary werkt ook nog steeds niet 100% Films die dubbel worgen ingelezen
  -Mijn XBMC staat op automatisch bijwerken van lirary bij het opstarten. Dit is voor de cover en plot in filemode. Tijdens het automatisch bijwerken vind die soms een film niet, als ik het dan met de hand opvraag wordt die wel gevonden.

  Dat soort dingen….

 35. bugboy says:

  XBMC Live 10 komt helaas met kernel 2.6.32-26 en daarvoor werkt de Asrock driver, zoals die op de Asrock site staat niet. Wil je de afstandsbediening toch aan de praat krijgen met een Asrock ION 330HT, voer dan de volgende stappen uit:

  xbmc$ wget http://ppa.launchpad.net/yavdr/stable-vdr/ubuntu/pool/main/n/nct677x-dkms/lirc-nct677x-src_1.0.4-1yavdr1_all.deb
  xbmc$ wget http://ppa.launchpad.net/yavdr/stable-vdr/ubuntu/pool/main/n/nct677x-dkms/nct677x-dkms_1.0.4-1yavdr1_all.deb
  xbmc$ wget http://dl.dropbox.com/u/4325533/lirc-nct677x-1.0.4-ubuntu10.04_kernel2.6.32-25.deb
  xbmc$ sudo dpkg -i nct677x-dkms_1.0.4-1yavdr1_all.deb
  xbmc$ sudo dpkg -i dpkg -i lirc-nct677x-src_1.0.4-1yavdr1_all.deb
  xbmc$ sudo dpkg -i lirc-nct677x-1.0.4-ubuntu10.04_kernel2.6.32-25.deb

  Selecteer NUVOTON IR receiver.

  xbmc$ sudo dpkg-reconfigure lirc

  Selecteer wederom de NUVOTON IR receiver.

  xbmc$ sudo reboot

 36. bugboy says:

  Wil je toch fatsoenlijk met WMV kunnen streamen, dan moet je de volgende commando’s uitvoeren:

  xbmc$ cd ~
  xbmc$ wget http://www.ramondeklein.nl/Download/xbmc-10-with-libmms-0.6.tar.gz
  xbmc$ sudo tar -xvz -C / -f xbmc-10-with-libmms-0.6.tar.gz
  xbmc$ rm xbmc-10-with-libmms-0.6.tar.gz
  xbmc$ sudo reboot

  Je installeert dan een XBMC versie die is gecompileerd met libmms v0.6. Uitzending gemist werkt dan een stuk beter.

 37. wsjohn says:

  @bugboy
  Is dat meteen de final xbmc? Of nog een release candidate?
  Ga hem installeren, als het de final is tenminste, ben benieuwd!

 38. SystemLord says:

  polkaroo :Sounds good! Any thoughts on when a live cd will be available here?

  Ben daar ook wel nieuwschierig naar of deze nog te verwachten is en zoja wanneer te verwachten…

 39. SystemLord :

  polkaroo :Sounds good! Any thoughts on when a live cd will be available here?

  Ben daar ook wel nieuwschierig naar of deze nog te verwachten is en zoja wanneer te verwachten…

  me2 :)..erg goed altijd de Freak Live cd :)

 40. Andre says:

  Mooi man, maar kan de downloadlink niet vinden. Wat zie ik over het hoofd?

 41. miesjel says:

  ik weet eerlijk gezegd niet of piethein een freaklive gat maken. Wat ik begrijp uit d elaatste discussies is dat het verschil tusen dharma en de freakversie steeds kleiner werd,naarnate dharma zijn final release naderde

  maar misschien krijgen we snel antwoord van the man himself ;)

 42. Digitaltux says:

  eversteegt :
  @Digitaltux
  Hoe heb je de kernel upgrade naar 2.6.36 gedaan? Zijn daar dan al packages (of zelfs PPA’s) voor of heb je met de hand geconfigureerd en gebouwd?

  ppa:kernel-ppa/ppa

  ;)

 43. ik heb een howtootje gemaakt van mijn installatie onder ION 3D 152D. staat ook in het forumtopic hardware

  http://wiki.xbmc.org/index.php?title=Xbmc_live_ubuntu_10.10

 44. Benny says:

  Waarom draait hier idereen XMBC op Linux? Ik ben nogal aan de luie kant en wil het gewoon op Windows (dan moet ik niet zitten klooien met command line commando’s).

  Zijn er eigelijk HTPC’s te koop met W7 waar je XMBC dan kan opzetten (en volledige ondersteuning voor 1080p)? Gaat 1080p soepel draaien op een ION 330HT/W7HP, of zijn er beter HTPC’s te koop?

  Heb zelf al eens XMBC op mijn laptop gezet om te testen, en het bevalt me wel (al die andere media player oplossingen zoals Popcorn Hour etc zijn belange niet zo flexiebel en hebben een lelijke GUI die je alleen kan wijzigen door te klooien met Thumbgen of andere zooi).

 45. Mitch says:

  Dank je wel HJR voor je howto
  Ben al druk aan het lezen :-)

 46. binbakker says:

  @bugboy
  bugboy heeeel erg bedankt dankzij de geweldige uitleg doet de ab het
  bij deze noob eindelijk ook.

 47. @HJR

  @HJR

  @HJR, Bedankt voor de howto! Ik heb toevallig van de week dezelfde asrock besteld dus was heel blij met je howto. Wel heb ik er wat vragen over: Waarom heb je ubuntu 10.10 server gebruikt en niet xbmc live? Is het de bedoeling om voor elke invoer in je howto sudo -s te plaatsen. Je zou me hier erg mee kunnen helpen. Alvast bedankt.

 48. HJR says:

  met sudo -s krijg je een root-shell. je hoeft dan niks meer met sudo te doen, want je bent al root.

  10.10 server gebruikt omdat ik de 64bit ubuntu wilde installeren. de live installatie is 32bit.

Add Comment Register

Leave a Comment

*